AsiantuntijoilleAineistot
 
 
title

Margariinien vitamiinit

  • Kasviöljyissä ja margariineissa on luonnostaan runsaasti E-vitamiinia sekä K-vitamiinia, erityisesti rypsiöljyssä
  • margariineihin lisätään rasvaliukoisia A- ja D-vitamiineja
  • pieni osa A-vitamiinista on sen esiastetta beetakaroteenia, joka antaa margariinille kellertävän värin

Suomalaiset saavat noin viidenneksen E-vitamiinista ja K-vitamiinista kasviöljyistä ja margariineista

Suomalaiset saavat noin neljänneksen D-vitamiinista margariineista.

KTM:n asetus vitamiinien ja eräiden muiden aineiden lisäämisestä elintarvikkeisiin N:o 917/2002

Rasvaliukoiset vitamiinit

A-vitamiini

tarvitaan hämäränäön, ihon kunnon sekä puolustuskyvyn ylläpitämiseen.

D-vitamiini

ylläpitää luuston kuntoa

E-vitamiini

on tehokkain rasvaliukoinen antioksidantti; suojaa soluja.

K-vitamiini

on välttämätön veren hyytymiselle ja luuston kunnolle.